terug naar vorige scherm
15-7-2016
"Bericht van het bestuur" Einde seizoen 15/16 en start seizoen 16/17

Einde seizoen 15/16 en start seizoen 16/17

 

"bericht van het bestuur”

 

ALV

De ALV is inmiddels al weer een tijdje geleden, deze vond plaats in Januari. Aanwezig was het bestuur en een aantal leden en ouders-verzorgers van leden. Tijdens de vergadering werd verslag gedaan over het jaar 2015 door de verschillende commissies en het bestuur. Tijdens de vergadering werd Tamme Posthumus gekozen als nieuwe penningmeester. Dit betekende voor Andre Zijl dat hij na vele jaren afscheid nam van zijn positie als penningmeester. Andre blijft nog in het bestuur voor begeleiden van het kunstgrasproject. Ook werd tijdens de ALV een aantal wijzigingen in de statuten goedgekeurd waardoor Stix weer aan de laatste KNHB richtlijnen voldoet maar waardoor nu ook ouders/verzorgers van leden officieel stemrecht hebben tijdens de ALV. Tijdens toelichting financiën kwam naar voren dat Stix financieel gezond is met een goede mix van inkomsten uit sponsoring en contributie maar ook dat er reserveringen gemaakt moeten worden in verband met ons nieuwe veld en huidige clubhuis. De verslagen van de commissies lieten zien dat er veel gebeurd maar ook dat er veel gepland is.

 

Ledental en administratie

Aan het einde van het seizoen 2015-2016 kunnen we concluderen dat Stix er qua leden goed voorstaat. We hebben helaas leden verloren maar meer nieuwe leden hebben zich aangemeld. Veel leden die hebben opgezegd waren trimleden die al een tijd niet meer actief waren en uiteindelijk hebben opgezegd en ook moesten we van een aantal meiden afscheid nemen omdat we geen A team op de been konden brengen. Voor het nieuwe seizoen lijkt het er op dat we wel een A team zullen hebben waardoor een aantal van deze meiden weer terug komen. Daarnaast hebben we veel nieuwe aanmeldingen in de E en F teams.

 

Wijzigingen in gegevens van leden kunt u doorgeven aan [email protected]

 

Arbitrage

De clubarbitrage heeft tijdens seizoen ‘15/’16 niet stil gestaan; spelbegeleiding voor de jongste jeugdwedstrijden is geïntroduceerd, er zijn spelregel informatie avonden geweest en zijn weer een tiental nieuwe jeugdscheidsrechters opgeleid. Het laatste nieuws is dat Radboud v/d Roest nu deel uitmaakt van de scheidsrechters commissie. Voor het komende seizoen hebben we ons als doel gesteld meer ouders te betrekken bij de arbitrage; komende september gaan we weer een informatieavond organiseren om de kennis van de hockeyregels te delen en meer ouders de scheidsrechters kaart te laten halen. Dus schroom niet en geef u alvast op via [email protected].

 

Technische commissie

De technische commissie heeft onder anderen de taak om voor trainers te zorgen en teamindelingen te maken, coaches bij elk team te ronselen en van informatie/ instructies te voorzien.

 

Ook afgelopen jaar is het gelukt om een trainer en/of assistent jeugdtrainer voor elk team te regelen, helaas lukte het niet om afgelopen seizoen elk team 2 x te laten trainen maar door inzet van enthousiaste ouders/coaches en later ook Fetze kon iedereen toch volop trainen.

Coaches hebben afgelopen jaar ook weer een belangrijke taak verricht, organiseren team, opstelling / vervoer / positief blijven , fruithap en weer veilig thuis. Deels waren dit "oude” coaches maar gelukkig ook weer enkele nieuwe krachten met nieuwe ideeën. Top.

Voor het komende seizoen kunnen de coaches vast een datum noteren om op het clubhuis  het nieuwe seizoen door te spreken vrijdag 2 september aanvang 1930 uur, coaches en belangstellende coaches in spe zijn welkom.

 

Teamindeling is altijd een lastige taak 2-3 x per seizoen zit de commissie bij elkaar en kijkt welke spelers, (jongens/meisjes) lid zijn van de club en in welke leeftijdscategorie zij vallen. We willen zo veel mogelijk alle spelers in een zo geschikt mogelijk team plaatsen het liefst in alle leeftijds categorieën 1 of meer teams. Tot op heden hebben wij bij de TC geen selecties gemaakt tav sterkte, we hebben ook nog nooit echte selectiewedstrijden georganiseerd. Keuzes zijn gebaseerd op leeftijd, spelen op je eigen leeftijdsniveau,  vriendjes/vriendinnetjes, hockeyontwikkeling,  en hoe maken wij als Stix ook dat laatste team compleet. Dit kan inhouden dat een jeugdlid het ene jaar bij veel klasgenootjes vriendinnen zit en het andere jaar  bij misschien wat minder, het jaar daarop echter weer vice versa. Wanneer we dit vanuit de club maar zeker ook vanuit de ouders positief stimuleren krijgen we jeugd dat kan schakelen tussen de oudste zijn en verantwoordelijkheid krijgen/nemen (aanvoerder of positie in veld) en jongste zijn en moet leren/ incasseren zowel fysiek als in de teamorganisatie.

 

Vooruit kijkend naar komend jaar: Hockey kunstgras is natuurlijk een geweldige stap de goede kant op. Albert Jan heeft aangegeven wel 2 x training te kunnen gaan geven komend seizoen op onze club. Dit betekend dat met enig puzzelwerk en hulp van assistent trainers alle teams ( met uitzondering van de F-jes en Trimhockeyers) 2 x per week kunnen trainen. We verwachten dat we hiermee  een goede technische inhaalslag gaan maken t.o.v. andere clubs met betrekking tot de technische vaardigheden op het kunstgras.

 

Trainingen komend jaar zullen grotendeels verzorgt worden door Albert Jan. Hij kan niet alle teams solo training geven maar zal actief geassisteerd worden door een groep enthousiaste jeugdspelers.

Trainingsdagen worden dinsdag en donderdag.

1600-1700 uur F, (alleen op dinsdag)   E1  E2 en E3

1700-1800 uur D2 en D3

1800-1900 uur D1 en C1

1900-2000  uur B1

2000-2100 uur  A1

2100 -2200 uur  Trimhockey (alleen op dinsdag)

 

Eerste trainingsdag voor de spelers die inmiddels terug zijn van vakantie is  donderdag 25 augustus.

Eerste wedstrijddag is 10 september, definitieve indeling competitie zal eind augustus bekend zijn.

 

Zaalhockey

Afgelopen jaar hebben we allemaal een beetje kunnen zaalhockey trainen in de nieuwe zaal Swimfun. Helaas geen wedstrijden in competitie verband. Wedstrijden in de zaal kunnen erg leuk zijn en ook erg goed voor de ontwikkeling van hockey techniek. Hiervoor hebben we zeker 2 vrijwilligers nodig die deze competitie organisatie op zich nemen. Een draaiboek hiervoor ligt klaar dus het wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden.

Dit jaar kunnen we niet een hele middag gebruik maken van de zaal zoals afgelopen jaar, wel gaan we proberen op enkele zondagen zaalhockey clinics te organiseren.

 

Jeugd/feest commissie

In het afgelopen seizoen heeft de Feest/jeugdcommissie een groot aantal activiteiten georganiseerd.

  • Op 11 september 2015 zijn we begonnen met de  Open training voor kinderen in de leeftijd 8-12 jaar.

  • Op 4 december kwamen er Zwarte Pieten langs om samen met de kinderen te trainen. Een aantal jeugdleden van het Jouster Fanfare speelde ondertussen prachtige Sinterklaasliedjes

  • Na de winterstop heeft de jeugdraad van STIX meegedacht  voor het feest.  Dit vond plaats op 11 maart 2016. DJ Lars verzorgde de discomuziek en de leden van de B- en C-teams waren druk bezig elkaar te verslaan tijdens de One-Minute-Challenges in het Stix Clubgebouw.

  • Eind maart 2016 hebben een aantal jeugdleden meegeholpen met de verkoop van extra producten in de Poiesz Joure voor de Poiesz Jeugd Sponsoractie . Tijdens het Jeugd Sport Gala Poiesz in Leeuwarden kregen zij een cheque uitgereikt van EURO 979,00.

  • Tijdens de laatste training of na hun laatste wedstrijd op het echte grasveld op 28 mei 2016 zijn alle jeugdleden geëerd als echte natuurgrashelden met champagnedoop en kregen alle coaches een chocolademedaille als dank voor hun inzet.

  • Op1 juni 2016 heeft voor het eerst i.s.m. Miks een Schoolhockeytoernooi plaatsgevonden voor de groepen 4 van de Basisscholen in Joure. Er waren 40 kinderen aanwezig die streden om de  Sporthuis Glas  wisselbeker. Alle deelnemende kinderen kregen een uitnodiging voor 3 gratis trainingen op het kunstgrasveld in het nieuwe seizoen én een gratis noodbitje.

 

Wat heeft de jeugdcommissie voor het nieuwe seizoen 2016-2017 in petto?

Tijdens de schoolvakantie zit Stix ook niet stil.

  • Op 23 augustus tijdens het Kinderdorp geven enkele jeugdtrainers 2 hockeyclinics voor de kinderen van 8-12 jaar.

  • Op zondag 4 september is er om 1500 uur  een mooie oefenwedstrijd dames 1 Quick Stick –dames1 Groningen voorafgaand een vriend(inn)entoernooi voor de A en B jeugd .  Alle leden van Stix  zijn natuurlijk welkom om te kijken naar deze oefenwedstrijd.

  • 17 september 2016 opening nieuwe kunstgrasveld!!!

  • Op 20 september 2016 kan de jeugd uit Joure e.o. in de leeftijd van 8-16 jaar tijdens de Nationale Sportweek een training meemaken bij Stix.

  • Als Sinterklaas en zijn pieten weer in Nederland zijn, komen de pieten vast ook even langs tijdens de trainingen.

  • In het nieuwe jaar gaat de feestcommissie op 7 januari 2017 alle vrijwilligers van Stix in het zonnetje zetten.

  • De D-teams gaan op 11 maart 2017 met elkaar de One-Minute-Challenges met elkaar spelen. DJ Lars komt dan muziek draaien.

  • Op 12 mei gaan de A-, B- en C-teams met elkaar een toernooi spelen. Natuurlijk wordt het toernooi afgesloten met een hapje en een drankje.

  • In mei 2017 gaan voor de 2e keer een aantal teams van de groepen 4 van de basisscholen van Joure e.o. met elkaar strijden om de wisselbeker van het schoolknotshockeytoernooi.

  • Het seizoen gaan we afsluiten met een  Stix-familietoernooi .

 

Wil je meehelpen een van deze super activiteiten organiseren? De jeugdcommissie kan prima hulp gebruiken. Mail  naar [email protected].

 

 

Sponsorcommissie

De sponsorcommissie is volop bezig . Er is een behoorlijk aantal nieuwe sponsors bijgekomen; zoals  Alderse Baas advocaten en 'Zij is de makelaar'. Op dit moment hebben we bijna 30 sponsors. Hiernaast doen we zoals jullie weten mee aan de poiesz actie en de grote club actie. Deze acties leveren onze club bijna €2000 op. De commissie gebruikt de zomerperiode om na te denken over nog meer nieuwe initiatieven.

 

 

 

Veld/kunstgrasveld

De aanleg van ons kunstgras veld ligt perfect op schema. Afgelopen maand is het gras afgegraven en zijn de masten voor de LED verlichting geplaatst. Daarna is het zand aan de zuidwest kant van het veld opgebracht en heeft dit twee weken tijd gekregen om in te klinken.

Stix heeft de aannemer opdracht gegeven om een oefenveldje van 13 x 38 meter aan te leggen. Dit komt aan de noordzijde van het kleedgebouw, parallel aan het kunstgrasveld te liggen. Het oefenveldje krijgt cirkels, een middellijn en een "23 meter” lijn.

Komende weken wordt het veld geëgaliseerd de sport technische onderlaag  aangebracht en de bestrating voorbereid. Daarna  wordt ONS KUNSTGRAS gelegd!!! 1 september moet alles klaar zijn en er is niets wat daarvoor in de weg lijkt te staan.

 

De  vakantie gaat van start en zoals hierboven geschreven  is er weer veel te beleven geweest op onze jonge club JHC Stix. Op 18 juni tijdens de landelijke ALV van de hockeybond te Utrecht heeft het bondsbestuur nog even stil gestaan bij de toetreding van JHC Stix als officieel lid van de KNHB en wij hebben de officielen bondsvlag mogen ontvangen.

 

Nu eerst heerlijk genieten van vakantie, zon en vrije dagen en vanaf 25 augustus gaan we weer lekker sporten en plezier beleven op en rondom ons nieuwe kunstgrasveld.

 

Zomergroet van het bestuur en tot in september

 

 

 
 

Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord