terug naar vorige scherm
12-10-2015
Jouster Hockeyers Stix E1 Kampioen

Zaterdag 10 oktober - de dag waarop STIX E1 kampioen kon worden.

Vergezeld van prachtig nazomersweer verzamelden we ons om 9.00 uur bij het clubgebouw van Stix aan het Naomi van As plein. De koppies stonden toch wat strakker dan normaal. "Is het echt waar? Zullen we als eerste team van STIX kampioen worden?”. Menig ouder wist te vertellen dat zoon of dochter door de spanning toch wat minder had geslapen dan gebruikelijk.

Nadat de coaches Rudmer en Jurjen het team hadden toegesproken, begonnen de jongen en de meisjes met de warming-up. Tijdens de warming-up meldde de tegenstander SMHC uit Sneek zich. Het gaat erom spannen. Zouden zij ons feestje gaan verstoren?

Eindelijk was daar om 9.30 uur het beginsignaal. Onder grote publieke belangstelling van o.a. ouders, opa’s en oma’s en pakes en beppes begon de wedstrijd. Het doel was om de tegenstander meteen onder druk te zetten en zodoende de wedstrijd meteen te beslissen. En of dat lukte! Al in de tweede minuut van de wedstrijd maakte Willemijn de openingstreffer na knap voorbereidend werk van Job. STIX liet de tegenstander geen minuut in het spel komen en in de vijfde minuut gaf Eva op aangeven van Jente een prachtige voorzet die wederom koelbloedig door Willemijn werd afgerond, 2-0! De tegenstander ging vervolgens vol in de aanval om de aansluitingstreffer te maken. STIX stond onder druk, maar uit een prachtige counter in de twintigste minuut maakte Eva de bevrijdende 3-0. Je zag aan de gezichten van de tegenstander dat de wedstrijd gespeeld was en toen Frederike amper drie minuten later ook nog de 4-0 maakte, kon het feest al bijna beginnen. Maar, toch moest er nòg een helft gespeeld worden.

Na overleg met beide coaches werd besloten dat STIX de tweede helft zou spelen met een zogenaamde handicap. Er mocht pas op doel gespeeld worden als de bal eerst drie keer overgespeeld zou worden. Na een werkelijk prachtige combinatie maakte Robin op aangeven van Ylva de 5-0. Maar zoals zo vaak moet je wel scherp blijven! Vanaf de beginslag maakt SMHC de 5-1. STIX slaat af, verliest weer de bal maar met een werkelijk prachtige redding van Marinske voorkomt zij de 5-2! Gelukkig laten de jongen en meisjes van STIX het niet verder komen dat SMHC scoort. Dus  als de scheidsrechter affluit, kan het feest beginnen. STIX MIX E1 IS KAMPIOEN en de meegebrachte  confetti wordt over de kampioenen uitgegooid.

Lijkt het je nu leuk om ook te hockeyen? Bij de Jouster Hockeyclub STIX kun je nu gratis 3 proeftrainingen meedoen. Heb je daar zin? Stuur dan een mailtje [email protected] en/of kijk voor meer informatie op owww.jhcstix.nl.